Asahi

Asahi Health® –liikuntamenetelmä on Suomessa kehitettyä ja suomalaisille tarkoitettua terveysliikuntaa. Sen harjoitteet tasapainottavat mieltä ja rentouttavat kehoa.

Liikkeet on suunniteltu tarkoituksella niin yksinkertaisiksi, että kuka tahansa voi aloittaa harjoittamaan Asahia. Asahi sopii siis hyvin niin iäkkäämpien terveysliikunnaksi kuin urheilijoiden palautumisharjoituksiinkin, sekä stressin ennaltaehkäisyyn ja sen hoitoon.

Asahi Health® –terveysliikuntamenetelmän ovat kehittäneet neljä suomalaista kokenutta liikunnan harrastajaa ja ammattilaista: Ilpo Jalamo, Timo Klemola, Keijo Mikkonen ja Yrjö Mähönen. He ovat yhdistäneet Asahissa tietämyksensä niin idän kuin lännen terveysliikunnan perinteistä.

Asahissa kehon liike, hengitys ja mielen keskittyminen yhdistyvät tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Liikkeet virtaavat rauhalliseen tahtiin ilman katkoksia.

Asahissa on kolme erillistä liikesarjaa. Niistä jokainen sisältää rentoutus-, niska-hartia-, selkä- ja tasapaino -osion. Syvän rentoutuksen ja rauhoituksen lisäksi Asahi siis hoitaa myös lihaksia ja niveliä. Asahin liikkeet ja periaatteet on helppo omaksua, sillä ne toistavat ihmisen luonnollisia toimintamalleja. Liikkeet suoritetaan hitaan hengityksen tahdissa. Tällä periaatteella on suora vaikutus mieleen, sillä hidas hengitys poistaa kiireen tunnun ja synnyttää tunteen kehon ja mielen sopusoinnusta. Tällöin myös erilaiset lihasjännitykset ja stressi alkavat kadota. Asahin liikkeet suoritetaan seisten, mutta useimmat niistä voi tehdä myös istuen.

Olemme kouluttautuneet Asahi Health® -ohjaajiksi menetelmän kehittäjän, Keijo Mikkosen, johdolla.